Yogiroes - Yoga voor kinderen - Groningen

yoga voor baby’s
vanaf 3 maanden t/m 2 jaar.

spelen. praten. lezen.

In de leeftijd tussen 0 en 1 jaar groeit een baby enorm. In zijn/haar eigen tempo leert een baby te rollen, te zitten, te kruipen en misschien wel al staan of eerste stapjes te zetten. In deze voortalige periode kan een baby nog niet praten, maar zal het beginnen met het maken van geluidjes en brabbelen. Tijdens de yoga wordt er vanaf de leeftijd van 3 maanden begonnen om samen met je baby te gaan bewegen, spelen, rekken en te ontspannen. Hierdoor wordt op een leuke manier de onderlinge band tussen baby en ouder versterkt. Daarnaast zijn er yoga oefeningen die de baby voorbereiden op zitten, kruipen en staan.

In de leeftijd tussen 1 en 2 jaar breekt de dreumes fase aan. In deze fase ontdekt het kind zijn eigen mobiliteit en daardoor zijn/haar vrijheid. Ook eenkennigheid kan voorkomen bij het kind. De motoriek wordt steeds verder ontwikkeld door bijvoorbeeld voorwerpen van hand naar hand over te geven. Tijdens de yoga wordt er aandacht besteed om de band tussen ouder en kind te versterken. De dreumes is in deze fase gebaat bij zeer veel herhaling, voorbeeldgedrag en aanmoedigingen en dat is wat hij/zij bij de yoga krijgt.

andere leeftijdsgroepen.

Peuteryoga

Samen met je kind yoga doen. Het gaat niet om prestaties, maar om het creëren van een veilige omgeving en om een vertrouwensband op te bouwen tussen ouder en kind.

Kinderyoga

In de leeftijd tussen 7 en 9 jaar worden prestaties steeds belangrijker. Contact leggen en vrienden maken met leeftijdsgenoten is waar je veel van leert.

Tieneryoga

In de leeftijd tussen 10 en 13 jaar wordt je steeds zelfstandiger. Je mag van je ouders vaker iets zelf ondernemen. Weerbaarheid vergroten is hierbij belangrijk.

Mijn blog.

Therapeutische kinderyoga

In november ga ik het eerste deel van de opleiding therapeutische kinderyoga volgen bij 'Yoga for the Special Child'. Daar ...

Yoga tijdens de zomervakantie

Jippie! De zomervakantie is begonnen! Tijdens deze maanden vergeet ik jullie niet... De yogalessen in Winschoten gaan lekker door! Er ...

Festival Ons Drenthe

Ter ere van het 85 jarig bestaan van het Drents Landschap wordt het Festival Ons Drenthe gehouden op zondag 23 ...
Assen

Woensdag
15:15 – 16:15 uur 4 t/m 8 jaar
16:30 – 17:30 uur 9 t/m 12 jaar

Winschoten

Zondag
10:00 – 10:50 ouder en kind les (3 t/m 5 jarigen)
11:00 – 11:50 uur kinderyoga (vanaf 6 jaar)
12:00 – 13:00 uur volwassenen yoga (vanaf 17 jaar)

© Yogiroes. Alle rechten voorbehouden.