Yogiroes - Yoga voor kinderen - Groningen

Kleine Joey is geboren!

Een paar dagen oud

Nog maar een paar dagen oud en toch al zo vol leven! Joey is in zijn element: lekker veel slapen, eten en knuffels en kusjes van papa en mama ontvangen. De ouders van Joey volgen alle ontwikkelingen die hij doormaakt. En die gaan in een rap tempo zeg!

Nu al enthousiast?

Joey is 3 maanden oud

samen met zijn ouders naar baby yoga

Vanaf 3 maanden gaat Joey samen met zijn ouders naar een speciale les, baby yoga. Daar mag hij lekker liggen in doeken. Zijn ouders doen allemaal oefeningen met hem en raken hem veel aan. Zo nu en dan doet hij zijn ene oog open en ziet dat zijn ouders contact met hem maken. Ook worden er oefeningen gedaan zodat Joey sterker wordt om hem voor te bereiden op het kruipen en lopen! Best spannend allemaal. Het is heerlijk om te doen en paps en mams vinden het erg leuk om dit samen met Joey te doen.

Aanmelden baby yoga?

Joey wil klimmen en klauteren

zelf op ontdekkingstocht

Joey wordt groter en gaat nu zelf op ontdekkingstocht. Alles gaat nog niet helemaal gecontroleerd, maar de oefeningen die hij nu mag doen bieden een veilige omgeving voor spelen en ontdekken. Er wordt geklommen en geklauterd en er worden liedjes en versjes gezongen. Wat een vrolijke boel is dit zeg bij de dreumes/peuter yoga. En zondag is extra leuk. Dan mag hij de oefeningen die hij geleerd heeft samen met papa en mama op bed gaan doen. Zijn favoriet is vliegen. Wat voelt dat vrij en fijn!

Mee op ontdekking?

Hoera! 5 jaar!

kinderyoga met andere kangoeroetjes

Joey is jarig. Hij is 5 geworden en zit alweer in een nieuwe fase. Hij moet steeds meer voor zichzelf zorgen en rekening houden met anderen. Spelen, praten en lezen wordt steeds belangrijker. Tijdens de kinderyoga les worden nu veel prentenboeken gebruikt en daar oefeningen bij gedaan, zoals balans oefeningen. Joey kan ook al veel beter op 1 been staan. Hij gaat met sprongen vooruit!

Meer leren?

Joey maakt vriendjes

Uitdaging en avonturen beleven

Als 8-jarige worden prestaties voor Joey steeds belangrijker. Vriendschappen betekenen veel voor hem en daarom is het goed dat Joey leert hoe hij vrienden moet maken. Tijdens de kinderyoga worden de yoga houdingen ook uitdagender. Er worden nu echt avonturen beleefd. Zo is hij al naar het strand geweest en heeft daar gezwommen met walvissen en dolfijnen!

Vriendjes maken?

Kinderyoga helpt Joey

Tot rust komen en ontspannen

Als tiener is Joey toe aan meer uitdaging. Hij mag ook steeds vaker al iets alleen doen. Soms zijn er ook spannende dingen, zoals de toetsen op school. Tijdens de kinderyoga leert Joey hoe hij zich goed kan voorbereiden op dat soort momenten. Lekker even tot rust komen en spanning loslaten.

Meer leren?

Joey is een echte puber aan het worden

Uitdaging en avonturen beleven

Als puber gaan nu dingen echt anders. Joey is zichzelf en zijn lijf aan het ontdekken. Hij wil alles anders doen en vindt alles wat zijn ouders bedacht hebben stom. De hormonen gieren door zijn lijf en hij heeft zin in chillen met zijn vrienden. Gelukkig is er altijd de yoga waar hij naar toe kan. Hij werkt nu echt aan het sterk maken van zijn lichaam en flexibel blijven. Ook leert Joey zijn lichaam te accepteren zoals het is. Hij kan zich nu ook echt steeds beter focussen op taken die hij moet doen.

Meld je puber aan

Een zelfverzekerde Joey

Evenwichtig de stap naar volwassenheid maken

Joey heeft in zijn jeugd een fantastische basis gelegd om als evenwichtig kind de stap te maken naar het volwassen zijn. Hij heeft een goede houding, voelt zich sterk en flexibel en weet hoe hij zijn rust moet pakken. Ook het aangeven van grenzen kan hij goed. En het belangrijkste, op basis van plezier heeft Joey, zonder het te beseffen, zijn hersenen op verschillende manieren geprikkeld en ontwikkeld.

Enthousiast over kinderyoga?

© Yogiroes. Alle rechten voorbehouden.