Yogiroes - Yoga voor kinderen - Groningen

Kinderyoga.

Kinderyoga is een feestje! En het is voor iedereen! Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe lenig of sterk je bent. Want waar het om gaat is om te ontdekken wat je met je lichaam kunt en daar plezier aan te beleven. Maar ook om te leren dat je lichaam nooit uitgeoefend is en steeds weer iets nieuws kan leren. En natuurlijk heeft iedereen een ander lichaam. Waar de een namelijk goed in is, kan een ander misschien maar een beetje. Het belangrijkste is dat wat je doet bij je past en dat je lief bent voor jezelf.

Ik pas de kinderyogalessen aan, aan de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. De leeftijden zijn een indicatie. Mocht een kind beter in een andere groep passen, dan wordt dit in onderling overleg gedaan.

Naast dat ik kinderyoga docente ben, heb ik een opleiding als ademhalingstherapeut (Buteyko) gedaan en een logopedische achtergrond. De technieken die ik heb geleerd zet ik, indien nodig, in tijdens de kinderyogalessen.

Baby- en dreumesyoga

Tijdens de yoga wordt er vanaf de leeftijd van 3 maanden begonnen om samen met je baby te gaan bewegen, spelen, rekken en te ontspannen. Hierdoor wordt op een leuke manier de onderlinge band tussen baby en ouder versterkt.

Kinderyoga

In de leeftijd tussen 7 en 9 jaar worden prestaties steeds belangrijker. Contact leggen en vrienden maken met leeftijdsgenoten is waar je veel van leert.

Peuteryoga

Samen met je kind yoga doen. Het gaat niet om prestaties, maar om het creëren van een veilige omgeving en om een vertrouwensband op te bouwen tussen ouder en kind.

Tieneryoga

In de leeftijd tussen 10 en 13 jaar wordt je steeds zelfstandiger. Je mag van je ouders vaker iets zelf ondernemen. Weerbaarheid vergroten is hierbij belangrijk.

Kleuteryoga

Als je tussen de 4 en 6 jaar bent dan leer je steeds beter om voor jezelf te zorgen en het omgaan met andere kinderen wordt steeds belangrijker. Het is een fase waarin spelen, praten en lezen erg belangrijk is.

Jongeren yoga

Er verandert nu erg veel in je leven. Niet alleen je lijf verandert, maar ook je kijk op de wereld en je gevoelens. Je wil zelfstandiger worden en gelijkwaardig worden behandeld.

Wil je eens een workshop volgen?

Meningen over Yogiroes.

Het kinderyogafeest was echt een groot succes. De kinderen vonden het heel erg leuk en ze hebben het erg naar hun zin gehad. Iedereen blij en mama geen stress. Top middag! Dank je wel Denise voor de super middag!

Moeder van Annesofie (5 jaar)

Ik vind kinderyoga leuk want ik leer steeds nieuwe dingen. Soms moeten we dieren nadoen die moeilijk zijn maar ja juf Denise doet ze ook dus dan zijn ze niet moeilijk toch? En we doen die altijd zonder zeuren na. Juf Denise is leuk en lief!

Jomy (5 jaar)

Een moeder is blij als haar kind blij is; het is mooi Abel zo te zien genieten op het Kinder Buiten Festival!

Moeder van Abel (3 jaar)

© Yogiroes. Alle rechten voorbehouden.