Yogiroes - Yoga voor kinderen - Groningen
Denise Loves

Bedenker van Yogiroes

De naam is misschien wat bijzonder, maar voor mij is het eigenlijk logisch. Misschien kan je mij wel het beste vergelijken met een kangoeroe. Met grote vaart hopt het dier van de ene naar de andere plek. Zo heeft mijn leven er ook uit gezien, altijd weer andere plekken, andere landen, nieuwe mensen en culturen leren kennen en ontdekken. In Australië heb ik een jaar gewoond en weet nog goed dat ik op een ochtend op een camping in de Grampians wakker werd en het hele veld vol lag met kangoeroes. Grote, maar ook kleine. Meer dan twee uur heb ik vanuit mijn daktent gekeken naar de oudere dieren die lekker lagen te slapen, te eten en hoe ze de kleine kangoeroes observeerden die aan het spelen en aan het stoeien waren. Een kangoeroe is groot, sterk en ook heel flexibel. Ze stralen een zekere mate van rust en kracht uit!

Als yogi heb ik de laatste jaren mezelf echt gevonden. Ik zie yoga als een sport, een uitdaging om te ontdekken wat je met je lichaam kan. Het lichaam is namelijk nooit uitgeleerd en kan zoveel meer dan wij denken. Als je dan weer een houding kunt uitvoeren dan voelt het als een echte overwinning, een feestje. Yoga is ook een reis om je lichaam sterker te maken. Want je bent met het yogaën bezig met het ontwikkelen van je spieren. Ze worden sterker doordat je met je lichaamsgewicht alles moet doen. Ook wordt je flexibeler en bescherm je je botten in je lichaam door het sterker maken van je spieren. Door de verbetering van je houding kom je ook anders op anderen over. Let maar eens op op de mensen om je heen. Kijk eens naar hoe iemand staat en wat dat voor uitwerking heeft op hoe die persoon op je overkomt.

Ik wil je uitdagen om samen met mij op zoek te gaan naar wat jij belangrijk vindt, waar jouw kracht ligt, waardoor jij een sprong, letterlijk of figuurlijk, maakt en vooruit gaat.

Dus als je alles samen voegt, dan blijft er maar één ding over en dat zijn de kinderen en jong volwassenen die samen met mij het avontuur van persoonlijke ontwikkeling, sterk zijn, flexibel worden en krachtig zijn ondergaan: echte Yogiroes! 

0

Landen bezocht

0

Kangoeroes gespot

0

Positieve missie

© Yogiroes. Alle rechten voorbehouden.